Logo
Wereldhavendagen kindopschouders Anne Reitsma Fotografie BN2 A8553 1
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
25 augustus 2022
Frontrunner

De Wereldhavendagen staan eindelijk weer voor de deur. Op drie september gaat het driedaagse festival voor de 45e keer van start!

En dat is niet het enige jubileum, het Havenbedrijf Rotterdam bestaat 90 jaar en de Nieuwe Waterweg blaast 150 kaarsjes uit! Reden voor een feestje dus.

Ontdek de Rotterdamse haven

Op het programma van de Wereldhavendagen staan dit jaar weer te gekke activiteiten. Jong en oud ontdekken wat er zich tegenwoordig afspeelt in de haven en kunnen alles over het verleden leren. Net als voorgaande jaren verzamelen zich de meest indrukwekkende schepen bij de kades rond de Erasmusbrug.

Ook is de Koninklijke Marine zoals vanouds weer te vinden bij de Parkkade! Onder andere het Mariniersdorp en het indrukwekkende schip Zr.Ms. Rotterdam. Paratroopers en commando's laten hun skills zien in te gekke demonstraties.

Ook dit jaar is de avondshow natuurlijk de grote afsluiter van de een dag vol te gekke activiteiten. Verwacht optredens, botenshows, special effects en natuurlijk het prachtige vuurwerk als afsluiter. Zo gaat een september vol te gekke evenementen met een knal van start!

Wereldhavendagen vuurwerk
Wereldhavendagen helikopterhanger Anne Reitsma Fotografie

Van alles te doen in de stad

In de hele stad en dus ook in Rotterdam Centrum is er tijdens de Wereldhavendagen van alles te doen. Zo sluit het Maritiem Museum de zomer af met het Maritiem Festival. Jong en oud kunnen doormiddel van activiteiten alles leren over de haven. Zo kan je de haven helpen schoonmaken van zwerfplastic dat je vervolgens recycled, of maak je een te gekke boottocht langs de iconen van de stad.

Nieuw dit jaar is de documentaire over de natuur in de Rotterdamse haven. Wild Port of Europe gaat drie september in première in LantarenVenster. Wist jij dat er zeehonden leven in de Maasvlakte? Hieronder de trailer!

Of je nou van schepen en het maritime leven houdt of niet, de Wereldhavendagen zijn echt een bijzondere ervaring voor iedereen. Laat je meeslepen in de grootsheid van de Rotterdamse haven van 3 t/m 5 september!

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
25 augustus 2022
Frontrunner