Insider tips Dimple's favoriete spots in #RC

Geschreven door Dimple Sokartara
Frontrunner

Van drankjes doen tot shoppen: ik geniet volop van het centrum! Er zijn vijf speciale plekjes waar ik mijn tijd het liefst doorbreng en die deel ik graag met je.

Houd jij ook van goede koffie, tweedehands winkelen en lekkere cocktails? Dan mogen deze spots niet op jouw lijst ontbreken. Lees je mee?

TK Maxx

Ik ben een grote liefhebber van kringloopwinkels, preloved luxury en alles wat nog zeker niet uitgeleefd is. Daarom is TK Maxx een van mijn favoriete winkels.

Je kent deze misschien van andere steden, maar ook in Rotterdam vind je deze gigantische winkel. Ik kan uren alle rekken afgaan en verborgen parels zoeken. Soms komen zelfs mooie designer pieces voorbij.

TK Maxx is geen tweedehandswinkel, maar een outlet van outlets. Dus als een kledingstuk van een bepaald merk vanuit de winkel naar de outlet gegaan is, maar ook daar niet verkocht is, belandt het bij de TK. Een geweldig concept vind ik zelf, want zo blijven producten die gemaakt zijn toch op de markt in plaats van dat ze op een vuilnisbelt belanden.

Wawburger

Ik eet niet vaak fastfood, maar als ik dan écht zin heb in een goeie burger, dan komt Wawburger als eerste in me op. De reden? Vanwege hun kalkoenbacon! Ik eet zelf geen varkensvlees, dus ik vind het heerlijk om om af en toe toch bacon op een burger te hebben. Daarnaast zijn de patatjes ook heerlijk. Deze local spot is in mijn ogen een echte aanrader als je Rotterdamse ondernemers wilt steunen.

Chinny

Broodje kip kerrie? Bakkeljauw? Je weet dat deze broodjes het lekkerst zijn bij een Surinaamse tent! Aan het begin van de Lijnbaan vind je Chinny, die ervoor zorgt dat jij jouw cravings kan temmen. Zeker een aanrader voor lunch als je in de buurt werkt of als je even een break wilt van al het shoppen op de Lijnbaan.

DoDo

Op de hoek van Kruiskade en de Karel Doormanstraat vind je DoDo Café. Ik ben een sucker voor interieur en ik hou van de bohemian vibe die bij DoDo hangt! Je kan hier terecht vanaf de lunch en het is ook echt een aanrader voor een drankje. De cocktails, zowel virgin als alcoholisch, zien er niet alleen instagrammable uit, maar smaken ook heel lekker.

Coco

Bubble tea fans verenig! Dé bubbletea zaak uit Noord/oost Azië heeft nu ook een vestiging geopend in Rotterdam. En wel in de Koopgoot. Ik ben zelf altijd fan van de classic Milk Tea, maar zoals vele andere bubble tea zaakjes heeft ook Coco een scala aan opties. Voldoende voor alle boba fans!

Geschreven door Dimple Sokartara
Frontrunner
Meer #Reisinspiratie