Logo
Centrale Bibliotheek

Deep Democracy #10 | Hoe voed je kinderen op over LHBTIQ+?

vrijdag 16 december
8a3ed1e1dc01a3ed510cd04a04166816

Lezing/Debat Deep Democracy #10 | Hoe voed je kinderen op over LHBTIQ+?

Vind jij dat er in de samenleving steeds meer mensen tegenover elkaar komen te staan? Dat degenen die het hardst roepen, de meeste aandacht krijgen? En dat sommige mensen zich daardoor niet gehoord en buitengesloten voelen? Bibliotheek Rotterdam biedt in samenwerking met Stichting voor Gesprek en Dialoog en Quardin, eerste hulp bij meningsverschillen. Tijdens deze editie gaan we onder leiding van Simha in gesprek over opvoeding en LHBTIQ+ onderwerpen.

Onbewuste vooroordelen

Deep Democracy gespreksleider Simha: ‘Kinderen zijn erg beïnvloedbaar, pikken onbewust van alles op wat uiteindelijk van invloed is op hun identiteit en karakter. Hoe kunnen we kinderen het beste opvoeden als ze meer willen weten rondom LHBTIQ+ onderwerpen? Wanneer is bescherming nodig en wanneer moeten we hen hierover dingen leren? En hoe is dat voor ouders met bepaalde (geloofs)overtuigingen? Tijdens mijn Deep Democracy sessie wil ik het hier met jou over hebben. Kom naar de bibliotheek en maak onderdeel uit van dit gesprek!

Over Deep Democracy

Met Deep Democracy gesprekken probeert de bibliotheek Rotterdammers dichter tot elkaar te brengen. Verschillende Rotterdamse jongeren zijn de afgelopen maanden getraind als Deep Democracy-gespreksleider en gaan met jou en andere Rotterdammers graag in gesprek over actuele thema's. Praat mee of kijk luisteren, leer van elkaars opvattingen en ga met een positief gevoel naar huis!

Ook leuk