Logo
Steun Heart Work Heroes

Crowdfunding gestart voor vernielde hartpoppetjes

Heart work heroes koopgoot
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
1 juni 2022
Frontrunner

Grote kans dat je kunstzinnige hartpoppetjes van Heart Work Heroes al hebt gespot in Rotterdam Centrum. Helaas zijn negen van de beelden gesloopt tijdens de rellen in Rotterdam Centrum.

Kunst voor de zorg

Sinds 18 mei staan deze beelden in Rotterdam Centrum. Met deze openlucht expositie wil initiatiefnemer Herman Poort de helden van deze tijd eren en vooral ook danken voor hun inzet en enthousiasme. Tegelijkertijd wil hij de volgende generatie enthousiast te maken voor de zorg.

Na de openlucht expositie worden de opvallende en unieke kunstwerken geveild door een gerenommeerd veilinghuis. De opbrengst van de veiling gaat naar de lokale zorg. Heart Work Heroes gaat initiatieven ondersteunen, die als doel hebben vooral jongeren enthousiast te maken voor een carrière in de zorg.

Rellen in Rotterdam Centrum

Vorige week woensdagnacht, na de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma in de Conference League-finale, ontstonden er rellen in Rotterdam. Toen zijn in totaal negen beelden op het Kruisplein van de sokkels getrokken en kapot getrapt. Uiteraard willen ze deze beelden graag herstellen, zodat ze alsnog geveild kunnen worden.

Heart Work Heroes rellen rotterdam
Heart Work Heroes Kruisplein rellen

Crowdfunding

Initiatiefnemer Herman Poort is daarom een crowdfunding gestart om geld op te halen. Met het geld worden de kosten gedekt voor herstel, productie, transport, maar ook het lakken en plaatsen van de beelden. De kunstenaars hebben al aangegeven om de beelden opnieuw te willen beschilderen.

Het doel blijft om alle deelnemende beelden te veilen. Als er meer wordt opgehaald dan het benodigde bedrag gaat dit samen met de veilingopbrengst naar de lokale zorg.

Ga naar de GoFundMe-pagina van Heart Work Heroes.

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
1 juni 2022
Frontrunner