Logo
Het Creatieve Huis

Geniet van lokale kunst en cultuur in de Bijenkorf!

De Bijenkorf Rotterdam in de avond
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
12 mei 2022
Frontrunner

Van een gedichtje op je kassabon tot opera bij de roltrap, dit weekend toveren lokale kunstenaars van uiteenlopende disciplines de winkelvloer van de Bijenkorf om tot een cultureel festival.

The female gaze

Het thema voor dit jaar is the female gaze oftewel, de vrouwelijke blik. Dit gaat over diversiteit en intimiteit, het uitlichten van emoties en ervaringen vanuit het vrouwelijk perspectief. Een andere manier van kijken, los van gender en hokjes.

Artwork Het Creatieve Huis door Kasper Tinus
De poster voor Het Creatieve Huis door Kasper Tinus.

Lokale kunstenaars

Een tiental Rotterdamse kunstenaars en artiesten laat tijdens het kunstweekend hun interpretatie van dit thema zien. Zo legt fotograaf Benny Emmerich de bewegingen van bezoekers vast en biedt kunstenaar Berry Dijkstra een kijkje achter de schermen van de winkel, in het domein van de etaleurs.

Streetart collectief ALL CAPS heeft speciaal voor Het Creatieve Huis schilderwerk gemaakt, waarvan je als klant een stukje mee kan krijgen in de vorm van een draagtas bij een aankoop. Verder verzorgen O. Festival, Codarts Agency, Poetry International, Radio Operator, Het Nieuwe Instituut en Kasper Tinus verrassende performances en bijzonder werk voor deze eerste editie van Het Creatieve Huis.

Bekijk het volledige programma op de website van de Bijenkorf.

Het Creatieve Huis door Berry Dijkstra
Berry Dijkstra gunt je een kijkje in het werkdomein van etaleurs met bijzondere installaties van decorstukken.

Door heel Nederland

Het Creatieve Huis in de Rotterdamse Bijenkorf is het eerste van een reeks cultuur- en kunstweekenden die de Bijenkorf dit hele jaar beurtelings in alle winkels door het land organiseert.

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
12 mei 2022
Frontrunner