Pick-me-up 6x Snacken in Rotterdam Centrum

Geschreven door Mathilde Simon
Frontrunner

Behoefte aan een kleine (of grote) pick-me-up tijdens je bezoek aan Rotterdam? Geen probleem! Zowel de zoetekauw, grote eter als de health freak kan hier prima uit de voeten. Hieronder delen we leuke plekjes om een lekkere snack in Rotterdam Centrum te halen.

Dunkin’ Donuts

Voor donuts in alle soorten en kleuren moet je in de Koopgoot zijn. Bij Dunkin Donuts verkopen ze namelijk smaken als White Chocolate Marshmallow, Swirl Donut gevuld met Nutella, American Cheesecake donuts, White Chocolate Oreo donuts en nog veel, veel meer.

Heerlijk dus als je graag iets zoets wilt tussen het shoppen door. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een box mee naar huis te nemen en te delen met je vrienden of familie.

Belicio Cheatday

Nu we het toch over zoet hebben: Belicio Cheatday mag hier niet ontbreken. Nog zo’n plek in de Koopgoot waar je tanden gaan klapperen van de zoetigheid.

Bij Belicio is het motto ‘over de top’. Dit betekent dat je hier de meest unieke en extravagante creaties kunt bestellen. Denk aan freakshakes, bubble waffles, cookie dough, crêpes, cookie sandwiches en meer.

POMMS’ friet

Gelegen op de Coolsingel, pal naast de Bijenkorf, vind je POMMS’. Hier haal je heerlijke biologische en verse friet. Dit betekent dus geen diepgevroren patat en kroketten vol toevoegingen en smaakversterkers.

Bij POMMS’ werken ze nauw samen met (biologische) boeren om zeker te zijn van de beste ingrediënten. En dat proef je. Deze heerlijk patatjes en kroketten smaken zoals ze horen te smaken. Maar dat kan je het beste zelf ervaren.

Didi’s Stroopwafels

Een echte Hollandse snack is natuurlijk de stroopwafel. Maar wij willen ‘m graag met een twist en daarom gaan we naar Didi’s op de Oude Binnenweg.

Hier maak je de stroopwafel helemaal zoals jij ‘m lekker vindt, bijvoorbeeld bedekt met chocola en oreos, salted caramel of een discodip. Ook lekker zijn de mini stroopwafels, nougat bars en verse chocolade truffels.

Markthal

Er is natuurlijk geen betere plek om te snacken dan in de Markthal. Deze grote overdekte plek staat bomvol met de leukste streetfood plekjes. Ideaal dus als je lekker rond wilt slenteren met een snack in je handen.

Probeer bijvoorbeeld een kokosmakroon bij Madame Cocos, een kroket bij het Kroket Loket, een smoothie bij Heavenly Smoothies of een saté bij Saté Lounge. Voor ieder wat wils.

SUE

Voor iedereen die graag een wat gezondere snack tot zich neemt, hebben we de Rotterdamse parel SUE met haar bekende SUE bites.

Deze bites zijn geraffineerd suikervrij, glutenvrij, lactosevrij en vegan. Maar laat dit je niet misleiden, want ze zijn stuk voor stuk heerlijk. Zo heb je hier allerlei bekende smaken, maar dan in een gezond ‘SUE’ jasje, zoals Snickers, Bounty's, cheesecake, banoffee, tiramisu en meer.

‘Deze bites zijn geraffineerd suikervrij, glutenvrij, lactosevrij en vegan. Maar laat dit je niet misleiden, want ze zijn stuk voor stuk heerlijk.’
#ZoetZonderSuiker

Mama Hong

Als Rotterdammer ben je er waarschijnlijk al tig keer voorbij gelopen. Deze Vietnamese foodtruck van de familie Nguyen staat al meer dan dertig jaar in onze stad en is dé plek voor een lekkere loempia of een Banh mi.

Grote kans dat je de Mama Hong foodtrucks al wel eens tegen bent gekomen als je in Rotterdam Centrum bent geweest. Deze staan namelijk op de drukste plekken in de stad: boven de Koopgoot naast de HEMA en op de Lijnbaan. Een lekkere loempia scoren of een Banh mi is dan ook de ideale comfortfood die je wilt tijdens een dagje shoppen.

Hans Worst

Als je geluk hebt tref je foodtruck Hans Worst aan op de hoek van Coolsingel en Beursplein. Al sinds 2002 staat de foodtruck hier met zijn 100% biologische worsten. De worsten worden gemaakt volgens eigen receptuur en je kan kiezen uit een hotdog, braadworst of curryworst. Kies een heerlijke topping en je hebt een lekkere vette hap waar je je vingers bij af kan likken!

Geschreven door Mathilde Simon
Frontrunner
Meer #Eten & Drinken
Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze Privacy statement