Logo
Overnachten

4 Hotels met een prachtig uitzicht

Hotelkamer Euromast 2
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
Frontrunner

Denken we aan Rotterdam, dan denken we aan de indrukwekkende hoogbouw, de stadse iconen, de gezelligheid van de Witte de Withstraat en de energieke, goed gebekte mensen. Dingen die we allemaal willen zien en meemaken. En het liefst dag en nacht.

Hotels met een goede locatie en een waanzinnig uitzicht over de bruisende stad zijn daarom een luxe die we zeker willen tijdens ons bezoek. Hieronder delen we 4 prachtige hotels, waarbij de stad aan (of onder) je voeten ligt.

Marriott

Overnachten in het hart van het centrum kan bij het Marriott Hotel. Direct als je Centraal Station verlaat, zie je het torenhoge gebouw al schitteren.

Maar wat heeft dit hotel zoal te bieden? Een tal van faciliteiten allereerst, zoals twee restaurants, een club lounge, vergaderruimtes en een fitnessruimte. Maar wat het hotel nog unieker maakt, is natuurlijk het uitzicht.

‘Met een kopje koffie of thee kan je hier uren uit het raam turen, terwijl de drukte van de stad zich recht onder je neus afspeelt.’
#RotterdamCentrum

De deluxe kamers zijn voorzien van grote raampartijen, wat een weerzinwekkend uitzicht geeft over het centrum van de stad. Het mooiste uitzicht is natuurlijk op het Centraal Station.

Met een kopje koffie of thee kan je hier uren uit het raam turen, terwijl de drukte van de stad zich recht onder je neus afspeelt. Trams die voorbij razen, reizigers die naar hun trein rennen en fietsers die op weg zijn naar huis of werk. En voor het ultieme gevoel, doe je dit natuurlijk bij zonsopgang of zonsondergang. Dat is nog eens wakker worden.

the bellhop hotel

Misschien geen uitzicht over de indrukwekkende skyline, De Maas of een druk Centraal Station, maar wel over het bruisende hart van het Witte de Withkwartier.

Bij the bellhop hotel op de Witte de Withstraat zit je recht boven de meest gezellige plek van Rotterdam. En dit betekent natuurlijk dat je letterlijk rollend naar huis kan.

De beperkte ruimte van de Witte de Withstraat en het hotel wordt hier efficiënt benut. De kamers zijn kleinschalig maar heel modern, duurzaam en hebben simpelweg alles wat je nodig hebt. En het leukste zijn natuurlijk de openslaande ramen, waardoor je recht boven de gezelligheid van de straat hangt.

Extra leuk bij dit hotel is het restaurant beneden, waar ze heerlijke all-day breakfast gerechten serveren. Een echte aanrader.

The bellhop hotel Rotterdam terras
Het gezellige terras van the bellhop

Thon Hotel

Een stap naar buiten en je staat oog in oog met de Rotterdamse icoon de Erasmusbrug. Het klotsende water van de Maas, het geruis van het centrum en de indrukwekkende blikken op de brug, de Kop van Zuid en de voorbij varende schepen liggen allemaal aan de voet van het Thon Hotel.

Het hotel beschikt over verschillende kamertypes, maar onze tip is natuurlijk wel om de Superior-kamer met uitzicht op de rivier te nemen. Niet meer dan logisch toch? Qua ontbijt kan je bij het Thon Hotel terecht in hun restaurant waar ze een buffet serveren. Ook hebben ze een café bar, genaamd De Swaan. Inclusief terras met uitzicht natuurlijk.

Euromast

Je had het misschien niet verwacht, maar overnachten op de Euromast is zo’n gek idee nog niet.

Het is een hele andere ervaring dan je misschien gewend bent: geen honderden kamers en oneindige gangen, maar een exclusieve suite waar je een jacuzzi of regendouche, champagne, TV en heerlijk ontbijt krijgt. Dit allemaal met de stad letterlijk aan je voeten. Met je hoofd in de wolken wakker noemen we dat.

Hotelkamer Euromast Badkamer
Lekker bubbelen in de Jacuzzi tijdens je verblijf in de Euromast. Onvergetelijk!
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
Frontrunner
Meer #Overnachten