Brammetje? Bram Ladage Binnenwegplein gaat weer open

Geschreven door Sil Lamens
Frontrunner

Het is inmiddels al bijna een jaar geleden dat onze Bram Ladage haar deuren op het Binnenwegplein sloot. In augustus kwam het hartverscheurende nieuws naar buiten dat de iconische pand op het Binnenwegplein zou worden gesloopt.

Renovatie

Dit riep veel reacties op, want dat patatje ‘met’ op het Binnenwegplein was toch wel een gewoonte geworden voor veel Rotterdammers. Gelukkig greep eigenaar en oprichter van de Rotterdamse patat franchise Abram Ladage in. Hij kocht het pand terug van de franchise ondernemer die het pand tot de sluiting exploiteerde en begon aan de renovatie van het opvallende pand!

Heropening Bram Ladage

Gelukkig voor iedereen die van een portie friet houdt: het meest iconische Bram Ladage pand opent haar deuren weer in september! Iedereen kan dan weer langs komen voor een lekker brammetje in een puntzak.

Meneer Ladage liet onlangs weten dat het pand, ondanks dat hij zelf graag wat vernieuwingen had gezien, min of meer hetzelfde blijft. Hij geeft hiermee gehoor aan veel Rotterdammers die de iconische zaak met zijn kenmerkende Pepsi-Cola blik en metalen gevel liever niet zien veranderen.

Bram Ladage, inmiddels al leeg
Bram Ladage tijdens de renovatie

Al sinds 1967 Bram Ladage

Rotterdammers kunnen bij Bram Ladage al sinds 1967 terecht bij Bram Ladage voor heerlijk verse patat. Oprichter Abram Ladage reed met zijn patat kraampje langs Rotterdamse markten.

In de jaren tachtig ontvouwde zich een ramp voor Abram. Een brand brak uit in de patatkraam en zowel de patatkraam als Ladage kwamen er niet zonder schade uit. Ladage herpakte zichzelf hierna uitstekend en begon patatzaken in vaste filialen die uitgroeiden tot eerst een keten, daarna begon de franchiseformule.

Inmiddels heeft Bram Ladage tientallen vestigingen in Zuid-Holland en Utrecht. Natuurlijk staat een groot deel daarvan in Rotterdam! Je kan in de Havenstad inmiddels terecht bij 14 Bram Ladage’s!

Zet september alvast in je agenda!

Geschreven door Sil Lamens
Frontrunner
Meer #Eten & Drinken